Herman Dekker aangenaam verrast met KNWU-speld

Door Job de Feijter

Tijdens de persvoorstelling van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse is bestuurslid Herman Dekker in de bloemetjes gezet. Dekker is sinds eind jaren ’80 bij de organisatie van de Junioren Driedaagse betrokken. Inmiddels maakt hij zich op voor zijn 29e editie als bestuurslid. De KNWU liet dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Districtsvoorzitter Rien Jongenelen beloonde Dekker voor zijn werkzaamheden met de KNWU-speld.

De passie voor het wielrennen is altijd aanwezig geweest bij Herman Dekker. "Ik ben ooit begonnen als bestuurslid van de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen”, legde Dekker na ontvangst van de KNWU-speld uit. "Die wedstrijd werd echter voor het laatst georganiseerd in 1987. Sindsdien ben ik werkzaam voor de organisatie van de Junioren Driedaagse. Ik hou me bezig met de beveiliging, wedstrijdkaravaan, parkoersploeg en doe ook verschillende taken op de dag zelf. Ik doe dus eigenlijk van alles.”

Dat doet hij nog met evenveel plezier als in het begin. "Ik werk met een geweldige ploeg mensen samen. De saamhorigheid is binnen de organisatie groot. Bovendien vind ik het ieder jaar een uitdaging om de wedstrijd op de kalender te krijgen. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Vooralsnog zijn we daar altijd in geslaagd en hopelijk kunnen we dat nog lang volhouden.”

400_dsc06505.jpg

Dekker heeft in al die jaren veel memorabele edities meegemaakt. "Eigenlijk waren alle edities bijzonder. De eerste keer dat we deel uitmaakten van de wereldbeker voor junioren in 1993, was natuurlijk extra speciaal.”

Daarnaast herinnert hij zich de editie van 2003 nog goed. "Kai Reus ging toen in de slotrit vanuit het vertrek in de aanval en kwam solo over de meet. Hij pakte zo eveneens de eindwinst. Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij later dat jaar ook nog wereldkampioen. Dat was formidabel.”

Ditmaal viel Dekker zelf een keer in de prijzen. "Ik ben aangenaam verrast. Ik had het totaal niet verwacht. Het is natuurlijk altijd leuk dat je werk gewaardeerd wordt. Ik ben erg blij met deze onderscheiding. Ik blijf dan ook zeker de komende jaren bij de organisatie betrokken. Overigens was ik ook nog lang niet van plan om te stoppen hoor. Daarvoor beleef ik er te veel plezier aan”, besluit Herman Dekker.

 

400_dsc06510.jpg

Sponsors