Zwitserland mag toch starten in Junioren Driedaagse

Job de Feijter Bron: PZC

AXEL – De organisatie van de Spie Internationale Junioren Driedaagse kan opgelucht ademhalen. Het was nog even spannend of titelverdediger Zwitserland startrecht zou krijgen, maar de internationale wielerbond UCI heeft het dispensatieverzoek inmiddels ingewilligd. ,,We zijn ontzettend blij”, klinkt het vanuit de organisatie.

35 teams stonden al op de deelnemerslijst van de 38ste Internationale Junioren Driedaagse, maar titelverdediger Zwitserland was de grote afwezige. ,,We hadden Zwitserland als trouwe deelnemer van de Junioren Driedaagse en titelverdediger uiteraard wel uitgenodigd, maar ze hebben zich simpelweg te laat aangemeld”, verklaart wedstrijdsecretaris Honoré Pieters.
400_zwitserland.jpg

Andere teams waren dus al verzekerd van deelname, maar de organisatie liet het daar niet bij zitten. ,,We hebben meteen een dispensatieverzoek ingediend bij de UCI. We hoopten op die manier Zwitserland als 36ste team aan de deelnemerslijst te kunnen toevoegen. Dat verzoek is nu gehonoreerd. We zijn natuurlijk ontzettend blij met dit nieuws.”

De Internationale Junioren Driedaagse begint vrijdag 24 mei met een rit in lijn in Axel. Daags nadien staat een individuele tijdrit en een rit in lijn geprogrammeerd in respectievelijk Axel en Sluiskil. Zondag 26 mei sluit de wedstrijd af met een heuvelrit door de Vlaamse Ardennen. Vorig jaar ging de eindzege naar de Zwitser Alexandre Balmer, die afgelopen winter de overstap maakte naar de beloften.

Sponsors