Opnieuw sterk deelnemersveld voor 41e editie.

De 41e editie van de Spie Internationale Junioren Driedaagse belooft op voorhand weer een spektakel te worden. Het organiserend comité had vooraf weer de keuze uit meer dan vijftig teams die allen graag willen deelnemen.

De ruime keuze maakt dat de sterkste junioren uit de hele wereld aan de start staan. Dit jaar zijn naast twee Nederlandse district selecties (Zuid-Nederland en Oost-Nederland) ook de nationale selecties van Duitsland en Canada uitgenodigd.
Nationale selecties die altijd garant staan voor succes. Daarnaast staan de 10 beste Nederlandse teams aan de start zoals Willebrord Wil Vooruit, WPGA, ZRTC Theo Middelkamp met onder andere local hero Bas van Zuidam en Streetjump ABLOC Development Team.

Tot slot een selectie uit de internationale teams om de vingers bij af te likken met afvaardigingen uit Belgie, Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Denemarken, Italië en Amerika. Wat te denken over de opleidingsteams van: AG2R met de beste jongere van vorige editie en groot talent Steffen de Schuyteneer, Bahrein Victorious (Cannibal team), Soudal-Quickstep (Acrog Tormans), Pauwels Sauzen – Bingoal (Starbikes Bert containers met onder andere Belgisch junioren veldrijden kampioen Viktor Vandenberghe), UNO-X en last but not least Alpecin–Fenix (WAC-team). Voeg daar ook nog Hottubes uit Amerika, in voorgaande edities aan de start met o.a. Magnus Sheffield en winnaar van twee jaar geleden Artem Shmidt, aan toe en je hebt met AJ August een nieuwe kanshebber voor de gele trui.

Kortom; een deelnemersveld om u tegen te zeggen, zeker weer een aantal renners waarvan we in de toekomst meer gaan horen. 

 500_podium.jpg

Eindklassement 2022 : (vlnr)
2. Niels Michotte (Ag2R, Frankrijk)
1. Henrik Pedersen (NPV, Denemarken)
3. Artem Shmidt ( Hot Tubes, USA)

Sponsors