Dylan Groenewegen flikt het in Parijs!

In 2010 en 2011 deelnemer van onze Diriedaagse!

Na een zenuwslopende lange sprint op een natte Champs-Élysées heeft Dylan Groenewegen hem te pakken! Hij heeft z’n eerste Tourzege in de tas. In de slotetappe naar Parijs ging de Lotto-Jumborenner zondagavond op 250 meter van de finish al aan, maar stond zijn leidende positie niet meer af.

Dylan reed n 2010 en 2011 in onze Driedaagse van Axel.

In 2010 werd hij 3e in de 3e etappe Hulst - Axel en 2011 was hij winnaar van de 1e etappe Philippine - Axel en 3e in de 3e etappe Hulst - Axel.

500_groenewegen-1.jpg

 Dylan Groenewegen boekte vandaag met een sprintzege op de Champs-Élysées de grootste overwinning uit zijn carrière. “Dit is waar we op gehoopt hadden, het is geweldig dat het lukt” vertelt de 24-jarige sprinter na afloop.

Groenewegen kwam in de massasprint al vroeg op kop. “Ik zat met Alexander Kristoff te boksen om in het wiel te komen en wilde als tweede door de bocht”, kijkt hij terug. “Daarvoor werd ik prima uit de wind gezet. Toen hoorde ik de aanmoedigingen in mijn oortje. De sprint leek een eeuwigheid te duren, maar ik pak hem gewoon.” 

Groenewegen ging vroeg aan en hield stand. “Dat is wat ik altijd wilde en nu doe ik het gewoon. Als je dan toch moet winnen, is dit wel een heel mooie dag.”

Voor Groenewegen is de overwinning een grote beloning na drie weken proberen. “We kregen heel veel kritiek dat het niet goed was, maar we laten op de belangrijkste dag voor sprinters zien hoe het wel moet. Ik denk dat we de benen hebben laten spreken en iedereen de mond kunnen snoeren”, zegt Groenewegen. “De hele Tour zaten we er dicht tegenaan, maar lukte het net niet. Maar vandaag lukte alles. Winnen op de Champs-Élysées is ongelofelijk. Daar gaan we wel een biertje op drinken.”