Junioren Driedaagse leeft in weelde: populair bij de renners én bij de hoofdsponsor

Geachte heer/mevrouw,

Job de Feijter 21-03-23, 18:07 Laatste update: 21-03-23, 19:51 Bron: PZC

 

AXEL – De bestuursleden hebben hun hoofd erover moeten breken. Bijna zestig aanmeldingen van teams kreeg de organisatie voor de 41ste editie van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse, terwijl slechts 35 ploegen toegelaten zijn. Ook is het contract met de hoofdsponsor verlengd. Het tekent de populariteit van de koers. ,,Het wordt elk jaar gekker”, schetst wedstrijdvoorzitter Bram Cambier.

 

Dat de driedaagse in de smaak valt in het wielerpeloton, was al langer bekend. Waar veel wielerwedstrijden de voorbije jaren in de problemen zijn gekomen, is de populariteit van de etappekoers alleen maar toegenomen.
,,Toen ik begon als voorzitter van de Junioren Driedaagse moesten we nog geregeld zelf de ploegen aanschrijven voor deelname”, vertelt Cambier. ,,Dat is de laatste jaren volledig van de baan. Sterker nog, na afloop van elke editie polsen al veel ploegen ons voor het jaar erna.”

 

De internationale wielerkaravaan trekt weer massaal richting Axel van 19 tot en met 21 mei voor de etappekoers voor renners onder de negentien jaar. ,,Dit jaar zal de afgevaardigde van de internationale wielerunie UCI zelfs uit Hongkong komen. Dat is toch ook wel opmerkelijk en treffend voor het internationale karakter dat de wedstrijd door de jaren heen heeft gekregen.”

 

Een goede organisatie en vooral een veelzijdig parkoers blijken de hoofdingrediënten voor het succes te zijn. ,,Het mooie van onze wedstrijd is dat veel facetten van de wielersport gefaciliteerd worden.
Kasseien, een tijdrit, een koninginnenrit in het Belgische Velzeke; het zit er allemaal in. De erelijst begint ook jaar na jaar indrukwekkender te worden. Veel renners die bij ons hebben deelgenomen, hebben we later ook zien schitteren bij de profs.”

 

              500_pi5a5374.jpg
  Quinn Simmons wint de sprint voor Magnus Sheffield in de 1e etappe Axel-Axel 2019

 

Quinn Simmons, Magnus Sheffield, Olav Kooij en Thomas Pidcock. Het is maar een kleine greep uit de namen van de voorbije jaren die in de Junioren Driedaagse de basis voor hun profcarrière hebben gelegd.
,,De wedstrijd heeft nu eenmaal een selectief parkoers en dan zie je toch de sterke renners bovendrijven. Dat er elk jaar weer renners bij zitten die later bij de profs schitteren, is natuurlijk mooi om te zien.”

 

Hoofdsponsor verlengt
Dat is hoofdsponsor SPIE evenmin ontgaan. Waar de voorbije jaren verschillende wielerwedstrijden door financiële problemen zijn omgevallen, lijkt de toekomt van de Junioren Driedaagse verzekerd.
,,SPIE heeft tot en met 2025 bijgetekend en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. We realiseren ons dat het allesbehalve vanzelfsprekend is, maar het biedt ons wel weer perspectieven om de koers verder uit te bouwen.” Zo zal het comité dit jaar voor het eerst ook de traditionele kermiskoers in Axel organiseren op 30 mei. ,,De koers dreigde voor Axel verloren te gaan en dat vonden we als organisatie toch ontzettend jammer. We nemen daarom het roer over. De samenwerking met TMZ zal daarvoor behouden blijven.”

                                           500_spie.jpg

Eerst concentreert de organisatie zich echter op de komende editie van de Junioren Driedaagse. ,,De animo voor deze jaargang was enorm. We hebben moeilijke keuzes moeten maken wat betreft de ploegen, maar we zijn daardoor wel van een uitstekend deelnemersveld verzekerd. Benieuwd wat die op de Zeeuws-Vlaamse en Belgische wegen kunnen laten zien”, aldus Cambier.

realisatie: TiDi Media

uitschrijven