Luxemburger Michotte slaat zijn slag en draagt drie truien in Junioren Driedaagse

Daniel Vervelde 21-05-22, 18:51 Laatste update: 21-05-22, 19:51 Bron: PZC

SLUISKIL - Niels Michotte heeft zaterdag zijn slag geslagen in de tijdrit van de SPIE Junioren Driedaagse. De Luxemburger legde het parkoers in Westdorpe het snelst af en nam daarmee de leiding in het algemeen klassement over van de Deen Boas Lysgaard. Hij behield zijn koppositie later op de dag in de derde etappe, een rit in lijn in en rond Sluiskil.

De achttienjarige Michotte, uitkomend voor het onder 19-team van de Franse World Tour-ploeg AG2R, had voor de 11,9 kilometer in Westdorpe ruim veertien minuten en vijftig seconden nodig. Daarmee blijf hij de Amerikaanse nummer twee Artem Shmidt zestien seconden voor. De Nederlander Sjors Lugthart pakte plek drie. Hij had twintig tellen meer nodig voor de bijna twaalf kilometer.

500_65025_michotte2022troisjoursaxel2a.jpg

Op die manier kreeg het algemeen klassement ook een nieuwe top drie; de exacte top drie van de tijdrit. Boas Lysgaard, die vrijdag de eerste etappe won en dus de leiderstrui greep, werd zestiende en zakte in het klassement naar plek zes. Maar er stond zaterdag nóg een etappe op het programma, een rit in lijn in en rond Sluiskil, dus de rangschikking zou nogmaals op de schop kunnen.

Maar Michotte liet zich niet van zijn troon stoten. Opnieuw winnen zat er niet in. De Belg Tyson Borremans kwam in Sluiskil als eerste over de meet. Matteo Fiorin uit Italië pakte de tweede plaats in de derde etappe en met Viktor Vandenberghe stond er een tweede Belg op het podium. Maar de gele leiderstrui bleef om de nek van Luxemburger Michotte, net als de puntentrui (groen) en de blauwe trui, voor het combinatieklassement.  

Sponsors