Mooi koersweekend in Belgiƫ met de SPIE Internationale Junioren Driedaagse van Axel

Curd Roelandt

Het parcours : hetzelfde parcours als voorbije jaren.

De SPIE Internationale Junioren Driedaagse heeft ook dit jaar weinig verrassingen in petto. De organisatie besloot om geen enkele wijziging
in het parcours door te voeren.

 De prachtige Vlaamse Ardennen verwelkomt zondag 21 mei opnieuw een massa wielrenners op Belgische bodem. De SPIE Internationale Junioren Driedaagse, ook wel eens het Junioren monument van Nederland genoemd, geeft zondag het startschot van de 4e etappe in de Julius Caesar gemeente.

De start wordt omstreeks 12u30 op het Romeinsplein gegeven. Wat volgt is een koers over 100 kilometer met aankomst te Velzeke. Onderweg staan onder meer de Valkenberg, Leberg, Rekelberg, Langendries en de kasseistrook de Paddestraat op het menu. Deze zware opdracht zal veel explosiviteit, stuurvaardigheid en techniek vereisen.

200_rekelberg.png 200_valkenberg.png 200_hostellerie.png 200_leberg.png

              Rekelberg                                  Valkenberg                              Langendries                                Leberg               

 

                                                          300_padde.jpg       
                                                                                     Paddestraat 

De veiligheid : De veiligheid van de wielrenners en van het publiek, van de koerskaravaan en van de weggebruikers is voor ons een duidelijke prioriteit; Ouders die hun jongens laten koersen, moeten weten dat we er alles aan doen om het zo veilig mogelijk te houden.

Zeer positief is ook dat we extra inspanningen leveren om nog duurzamer en milieuvriendelijker te werken.

300_logo_m_fm_3_fr_groot_80cm_25_rgb.jpg                                            300_images.png

            M-FM sponsor Bolletjes Trui                                                  Cargill sponsor 4e etappe Velzeke-Velzeke

We hopen dat het talrijke publiek dat zal komen opdagen voor de start ook de vele andere prachtige plekjes van Zottegem ontdekt. De lokale horeca zal er op hun beurt op toezien dat er niemand dorst of honger hoeft te hebben. Ik twijfel er niet aan dat de organisatie perfect zal verlopen, dit kan - net zoals in de koers trouwens - enkel maar door het nodige teamwerk. Ik wens dan ook de vrijwilligers, de sponsoren en iedereen die op welke manier ook bijdraagt aan dit evenement te bedanken voor hun inzet.

 

 

Curd Roelandt

Sponsors