De witte (jongeren)trui gesponsord door de NV Westerscheldetunnel

De Spie Internationale Juniorendriedaagse is een wegwedstrijd over drie dagen die wordt verreden onder de auspiciën van de wereldwielerorganisatie de UCI. Volgens de reglementen betreft het een wedstrijd voor jongeren onder de negentien jaar. Voor het jaar 2023 betekent dit dat de deelnemers geboren moeten zijn in 2005 of 2006.

 

Speciaal voor de eerstejaarsdeelnemers (dit jaar degenen die in 2006 zijn geboren) wordt een jongerenklassement bijgehouden. Na iedere etappe en bij het opmaken van het eindklassement wordt de winnaar gehuldigd met de witte trui. Hierop prijkt het logo van de Westerscheldetunnel die al vele jaren deze trui sponsort.

                                       250_westerschelde_tunnel.png

Het toverwoord van de Westerscheldetunnel is “verbinding”. Hij verbindt niet alleen in geografische zin Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen met elkaar, maar wil ook een verbindende factor zijn in de sport en in het bijzonder die van de jeugd. Sport verbroedert en deze vorm van verbinding heeft De Westerscheldetunnel hoog in het vaandel staan. Daarnaast spreekt de verbinding tussen de J3D en Zeeuws-Vlaanderen eveneens tot de verbeelding. Op 19, 20 en 21 mei 2023 zijn immers de wegen in Zeeuws-Vlaanderen decor van een wielerevenement voor jongeren op het hoogste niveau. Dat alles maakt dat de verbinding tussen de Westerscheldetunnel en de J3D al jaren bestendig is en het evenement mede mogelijk maakt.

                                             250_sf220522_6114.jpg
                                            Winnaar 2022: Steffen de Schuyteneer 

Niet de minste renners hebben in het verleden in het eindklassement de witte trui om de schouders gehad. In 2009 werd hij gewonnen door Jasper Stuyven die tot op de dag van vandaag sprekende resultaten boekt als profrenner. In dat jaar werd Dylan van Baarle -wie kent hem niet, bijvoorbeeld vorig jaar winnaar van Parijs Roubaix- tweede in het klassement.

                                            250_stuyven_jasper_01.jpg
                                                  Winnaar 2009: Japser Stuyven

Het jaar daarop (2010) won Danny van Poppel de trui. Ook hij is bij sprintetappes nog steeds in de voorste gelederen te vinden.

                                            250_dsc_4963_2048.jpg
                                                Winnaar 2010: Danny van Poppel

 

En wat gedacht van Brandon McNulty, een Amerikaan die de trui in 2016 wist te veroveren. Volg de wielerwedstrijden op wereldniveau en hij  komt  regelmatig in beeld. Dat geldt ook voor Ilan de Wilder die in 2017 met de trui aan de haal ging. De Wilder speelde afgelopen zondag tijdens Luik-Bastenaken-Luik een belangrijke rol in de overwinning van zijn ploeggenoot Remco Evenepoel.

 

De meest recente winnaar die nu al hoge ogen gooit en zich met regelmaat in de camera’s rijdt is Magnus Sheffield, eveneens Amerikaan, die de witte trui in 2019 aan zijn collectie kon toevoegen. Hij is pas 21 jaar maar kan zich al met de groten meten.

                                             250_0l4a2848.jpg
                                                 Winnaar 2019: Magnus Sheffield

Sponsors