Ereprijs voor eerst geplaatste renner uit ZVL geschonken door de gemeenten Hulst, Sluis & Terneuzen

Dat de internationale junioren driedaagse Axel al veel toprenners heeft voortgebracht is bekend.
Maar dat er ook Zeeuwse toppers tussen zitten staat minder op het netvlies. Ons prachtige Zeeuwse landschap is voor wedstrijden en trainingen uitdagend genoeg om een sterke renner te worden.
Denk daarbij maar aan Jan Raas die, naast een enorme dosis talent, ook het fietsen heeft geleerd op onze dijken en in de polders waar je altijd wind tegen lijkt te hebben.


                                      300_vlag_zeeuws_vlaanderen_vlaggen_kopen_1.gif

Een aantal jaar geleden hebben we een aantal mooie prestaties gezien van Jarno Mobach (2e in het eindklassement van de editie 2016) en Timo de Jong. Deze mannen rijden ondertussen in het continentale team Volker Wessels en laten daar hun talent zien.
Meer recent hebben we renners als Rody Reunis, Noel Rokven en Thomas Baert aan de start gehad.
Allen hebben hun kwaliteiten mogen meten met de mondiale junioren top.

                                  300_4e_etappe_4_4.jpg
                                 Jarno Mobach winnaar van grijze trui en 2e in
                                     het Algemeen Indivdueel Eindklassement


Ook dit jaar hebben we weer een aantal Zeeuwen aan de start. Renners die rijden voor de ploeg Theo Middelkamp wat een begrip is in de juniorenwereld. Ze komen met een sterke ploeg naar onze
wedstrijd; Mees de Vos is een talent die in de belangstelling staat van de grote(re) teams en die weleens een goed klassement kan rijden. Met naast hem onder andere local legend Bas van Zuidam en
de gebroeders Piessens uit Hulst gaan ze strijden voor een goed klassement.

Last but nog least; Patrick van Passel onze huidige koersdirecteur. Patrick heeft de eerste editie van 1982 meegedaan voor wielervereniging Zeeuws Vlaanderen. Hij was toen pas overgestapt naar de
junioren categorie bij de KNWU als 2e jaars-junior. Het jaar daarvoor was hij begonnen met wielrennen. ‘Ik weet nog dat we in de geel rode truien reden zonder sponsoring omdat dat in die tijd niet mocht van de KNWU. Ik kreeg een wollen wielershirtje dat we, net als de broek, zelf moesten betalen’.
De winnaar van deze editie was Jack van der Horst; Patrick werd 19e in het algemeen klassement. De successen kwamen later toen hij aan de slag ging bij Superconfex met als ploegleider…… jawel; Jan Raas!

                                      300_passel.jpg
                                                               Patrick van Passel

Sponsors