Vuerinckx is wéér de snelste in de sprint in Zeeuws-Vlaanderen, August leidt na dubbelslag

Job de Feijter 20-05-23 Bron: PZC

Met de koninginnenrit van zondag nog voor de boeg is het razend spannend in het algemeen klassement van de 41ste SPIE Internationale Junioren Driedaagse. De Amerikaan Andrew August mag met recht en reden de winnaar van de zaterdag genoemd worden, met een dubbelslag in de tijdrit in Westdorpe ’s ochtends. ’s Avonds was de Belg Thomas Vuerinckx, net als in de eerste rit, de snelste in de massasprint in Sluiskil.

In tegenstelling tot de eerste etappe speelde de wind een grotere rol op de tweede dag van de Internationale Junioren Driedaagse. Desondanks lag de snelheid ’s ochtends in de 11,9 kilometer lange individuele tijdrit rond Westdorpe verschroeiend hoog. De Amerikaan Andrew August (Hottubes Development CT) was uiteindelijk de snelste in de race tegen de klok, met een tijd van 14 minuten en 24 seconden. Hij bleef daarmee Nederlands kampioen Sjors Lugthart (Willebrord Wil Vooruit) zes seconden voor. Oscar Chamberlain (AG2R Citroën Team) stond evenals in de eerste rit op het podium, met een derde plaats. August pakte met zijn zege ook de koppositie in het algemeen klassement.

400_j3d_3e_etappe_2023_19.jpg

De hevige wind beloofde voor spektakel te zorgen ’s avonds in de 80 kilometer lange rit in lijn, met start en finish in Sluiskil. De tweede etappe van de dag en de derde van het weekend. Hoewel het peloton meerdere malen dreigde te breken, bleef de hoofdmacht relatief compact. Een kopgroep van acht renners reed weliswaar enige tijd voorop, maar opnieuw was een massasprint onvermijdelijk. Daarin was de Belg Thomas Vuerinckx net als in de eerste rit met afstand de snelste.

Goed gevoel

Voor Vuerinckx is de Internationale Junioren Driedaagse met twee etappezeges op zak al meer dan geslaagd. ,,Het is inderdaad mooi dat het zo goed gaat. Het is voor mij ook een bevestiging dat die sprintoverwinning in de eerste rit niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Ik ga op deze manier met een goed gevoel de slotrit in. Wie weet wat er nog mogelijk is.”

De Amerikaan Andrew August behield de gele leiderstrui van het algemeen klassement, maar dat ging niet zonder slag of stoot. ,,In de eerste grote ronde moest ik door kettingproblemen van fiets wisselen”, deed hij na afloop zijn verhaal. ,,Gelukkig kon ik op de steun van mijn ploeg rekenen, waardoor ik relatief snel kon terugkeren. Daarna heb ik mijn positie voorin gehandhaafd om op die manier risico’s te vermijden. Dat is uiteindelijk goed gelukt, maar de verschillen zijn klein. Het gaat dus nog spannend worden in de slotrit op Belgische bodem.”

Sponsors