Noor Dahl domineert Junioren Driedaagse met hattrick (met video Feijter Media))

Bron: Omroep Zeeland

Marius Innhaug Dahl is in de eerste twee dagen van de Junioren Driedaagse in Zeeuws-Vlaanderen dominant gebleken. De Noorse renner, die uitkomt voor de beloftenploeg van Decathlon-AG2R, stond in de eerste drie etappes van de internationale wielerwedstrijd elke keer op het hoogste schavot.

De wedstrijd voor renners van 18 jaar en jonger kent een grote erelijst met daarop bekende namen als Quinn Simmons (2019), Stefan Bissegger (2016), Danny van Poppel (2010), Davide Rebellin (1989) en Servais Knaven (1988). Vorig jaar ging de zege naar Fransman Léo Bisiaux.

Scandinavisch getinte sprint

Dahl sloeg al in de eerste etappe toe. In de sprint in Axel was hij te sterk voor landgenoot Filip Glesnes en de Deen Nikolaj Klausen. Ook de nummers vier tot en met zes kwamen uit Denemarken of Noorwegen, waarmee Scandinavië sterk vertegenwoordigd was.
Op zaterdagochtend reden de junioren een tijdrit over twaalf kilometer in Westdorpe. Ook hier was Dahl de beste. De Noor in Franse dienst was zestien seconden sneller dan de Belg Nicolas Aernouts en verstevigde daarmee zijn leiding in het algemeen klassement.

 


Sluiskil
 
In Sluiskil was het opnieuw raak voor de Noorse krachtpatser. De renner en zijn ploeg controleerden de wedstrijd van begin tot eind en in de sprint maakte Dahl het met overmacht af. Stan Craps (Acrog Tormans) eindigde als tweede. Luca van der Veken uit Sint-Jansteen kwam enkele meters te kort en eindigde op de zesde plaats net buiten de eerste drie.

Sponsors