Alex Molenaar wint de 36e editie van de SPIE Internationale Juniorendriedaagse

Maikel Zijlaard wint de 4e etappe.

Alex Molenaar heeft de 36ste uitgave van de Junioren Driedaagse van Axel gewonnen. Molenaar stootte leider Johan Tiedemann Langballe van de eerste plaats in de slotetappe door de Vlaamse Ardennen. Maikel Zijlaard won de vierde en laatste etappe. Het was de tweede ritzege voor de Rotterdammer.

In de slotfase van de slotrit maakten zes renners zich los van een flink uitgedund peloton. Alex Molenaar, Thomas Pidcock, Mark Donovan, Maikel Zijlaard, Antoine Raugel en Anders Lilliendal reden een voorsprong van een kleine minuut bijeen. Pidcock moest afhaken door een lekke band.

500_fb_img_1495450239262.jpg

Daardoor begonnen vijf renners aan de finale van de wedstrijd. Molenaar reed flink door, omdat hij door de afwezigheid van Tiedemann Langballe in de kopgroep virtueel het geel in zijn bezit had. Wellicht was het daardoor wel dat Molenaar de ritzege misliep. De eindzege was echter een grote pleister op de wond die was ontstaan. Molenaar werd vierde in de rituitslag, achter Zijlaard, Raugel en Lilliendal.

Voor Molenaar was het de tweede meerdaagse koers in korte tijd die hij won. Eerder dit seizoen was hij de beste in een Franse rittenwedstrijd. Tiedemann Langballe en Ward Vanhoof werden tweede en derde in het eindklassement van de Junioren Driedaagse.