Amerikaan wint in Axel na millimetersprint

sportredactie 08-10-21, 19:26 Laatste update: 08-10-21, 21:29 Bron: PZC

AXEL - Wielrenner Artem Shmidt heeft vrijdagavond de eerste etappe van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse op zijn naam geschreven. Na dik 100 kilometer was hij in een millimetersprint de snelste van een trio vluchters.

Halverwege de wedstrijd reed Shmidt weg uit het peloton met de Belg Jelle Harteel en de Brit Owen Lightfoot. Ze bouwden gestaag een voorsprong van anderhalve minuut op. Ondanks enkele uitloop- en inlooppogingen achter hen bleven ze uit de greep van het peloton.

De finishfoto - minutenlang bestudeerd - moest in Axel uitsluitsel geven over de winnaar. Het wiel van Shmidt won, voor dat van Harteel en Lightfoot. Op een kleine minuut kwam het peloton binnen.

Zaterdagochtend staat in Axel een individuele tijdrit over 12 kilometer op het programma. In de middag volgt een etappe in Sluiskil (80,5 kilometer).

De koninginnenrit wordt zondag in en rond Velzeke (Zottegem) gereden met drie beklimmingen van de Valkenberg, Leberg, Steenland en Hostellerie plus ook drie doortochten op de kasseien van de Paddestraat.

Sponsors